Skip to content Skip to footer
Behandlinger

Tilbaketrukket tannkjøtt

Tilbaketrukket tannkjøtt oppstår vanligvis som et resultat av hard tannpuss, bruk av en for stiv tannbørste eller feil pusseteknikk. Tannkjøttet kan også trekke seg tilbake hvis man snuser.
En slik skade på tannkjøttet kan føre til redusert feste for tennene, og det er derfor viktig å forebygge dette og oppsøke tannlege hvis man merker at tannkjøttet har begynt å trekke seg tilbake.

Tilbaketrukket tannkjøtt oppstår vanligvis som et resultat av hard tannpuss, bruk av en for stiv tannbørste eller feil pusseteknikk. Tannkjøttet kan også trekke seg tilbake hvis man snuser. En slik skade på tannkjøttet kan føre til redusert feste for tennene, og det er derfor viktig å forebygge dette og oppsøke tannlege hvis man merker at tannkjøttet har begynt å trekke seg tilbake.

Her er noen måter du kan forebygge tannkjøtt som har trukket seg tilbake:

  • Bruk en myk tannbørste
  • Puss tennene forsiktig
  • Vi oppfordrer alle våre kunder til å ta en årlig tannsjekk som inneholder røntgenbilder, en rens og en hygieneinstruksjon.

Hvordan behandle tilbaketrukket tannkjøtt?

Retraksjonskirurgi er en prosedyre som brukes for å behandle tilbaketrukket tannkjøtt. Denne prosedyren utføres under lokalbedøvelse, og pasienten vil ikke oppleve smerte under inngrepet.

Hvis du vurderer retraksjonskirurgi eller ønsker mer informasjon om behandlingen, bør du ta kontakt med din tannlege. De vil kunne gi deg en grundig gjennomgang av prosedyren og svare på alle spørsmålene dine.

Subscribe for the updates!